Nieuws

5 voordelen van met de elektrische fiets naar je werk

Pendelen tussen werk en privé, het is dagelijkse kost. Velen van ons pakken de auto, het openbaar vervoer of de fiets. Ook de elektrische fiets wint populairiteit voor woon- werkverkeer. Check hier snel de 5 grootste voordelen die je ervaart als je dagelijks met de e-bike naar je werk fietst.

 

1. Steeds meer forenzen kiezen voor de e-bike

Na Denemarken heeft Nederland de meest fysiek actieve bevolking van Europa. We fietsen in ons land met z’n allen jaarlijks vijftien miljard kilometer, waarvan een groot deel recreatief. Voor woon- werkverkeer verkiezen ook steeds meer Nederlanders de fiets boven de auto of het openbaar vervoer. Klinkt fietsen voor jouw dagelijkse reisafstand onmogelijk en vermoeiend in de oren? Overweeg dan eens een e-bike of zelfs een speed pedelec. Die laatste gaat tot maximaal 45 kilometer per uur!

 

2. Met de elektrische fiets ben je sneller op je werk 

De e-bike is niet alleen sneller dan de gewone fiets. Op sommige trajecten is de e-bike zelfs sneller dan de auto. Tot een afstand van rond de 20 kilometer is de e-bike perfect en in veel gevallen sneller dan andere manieren van mobiliteit. Met onze Urbee shared e-bikes of het persoonlijke e-bike abonnement ben je ook nog eens goedkoper uit dan met een gemiddeld abonnement voor het openbaar vervoer of een combinatie van benzine- en parkeerkosten.

 

 

 

3. Fietsen maakt je relaxter en creatiever 

Uit onderzoek blijkt dat de fietsende forens minder stress ervaart. Fietsers denken helderder, zijn creatiever en kunnen zich beter concentreren. Voor dat effect moet je wel minimaal 20 minuten per dag fietsen. Hét geheime recept van Steve Jobs; ideeën ontstaan door naar buiten te gaan en te bewegen. Zo zijn de videoclips van De Jeugd van Tegenwoordig op de fiets bedacht en gaan bekende schrijvers ook vaak zo te werk.

 

4. Strak in je vel 

Ja, een elektrische fiets biedt trapondersteuning. Je fietst net even gemakkelijker en het voelt alsof je altijd wind mee hebt. Verbrand je daardoor dan ook minder calorieën? Niet perse. Juist doordat een e-bike het fietsen gemakkelijker maakt kun je veel meer kilometers aan. Sowieso verbrand je op een elektrische fiets meer calorieën dan zittend in de auto of de trein. Kun je die zak chips in het weekend weer goed praten 😉

 

5. Goed voor het milieu

In het tijdperk van de plastic soep, trashpacking en meatless Monday zijn we allemaal toch net iets meer bezig met hoe we ons gedragen tijdens onze periode op aarde en hoe we deze achterlaten. Duurzaamheid is de laatste jaren steeds meer een hot topic geworden. We scheiden ons afval, kiezen voor bedrijven die duurzaam ondernemen en zijn ons bewust van fast fashion. Door je keuze in mobiliteit kun je ook bijdragen aan een beter milieu. Steeds meer auto’s en bussen rijden al elektrisch, maar het dagelijkse woon- werkverkeer zorgt nog voor een hoop C02 uitstoot. Kies daarom voor de dagelijkse rit naar je werk voor de e-bike. Voor afstanden tot rond de 20 kilometer is dit een perfect, milieubewust reisalternatief. Volgens Milieu Centraal belast je het milieu 40 keer minder als je voor een elektrische fiets kiest in plaats van de auto. Goed voor het milieu en goed voor jou dus!

 

Wil jij nu ook niets liever dan op de e-bike naar je werk? Bekijk dan snel onze kaart voor jou meest dichtstbijzijnde e-bike station en download de app! Liever een persoonlijke e-bike? Bekijk dan welk abonnement het beste bij jouw past.