Voor een onbezorgde fietsrit lees je eerst onze tips voor gebruik.

Book & Go

Vind in de app het station dat het dichts bij jouw in de buurt is. Zorg ervoor dat je telefoon met Bluetooth en internet is verbonden en klik op 'nu huren'. De app zal de perfecte e-bike voor je selecteren. Unlock eenvoudig via de app & enjoy the ride!


Bediening van het Bluetooth slot

Slot ontgrendelen

Je boeking begint vanaf het moment dat je een e-bike bevestigd in de app. Je kunt het slot ontgrendelen door Bluetooth aan te schakelen en de slider in de app op groen te zetten.

Slot vergrendelen

Haal het kettingslot uit het slot. Bevestig de ketting om een vast object en steek het in het slot. Zet de slider in de app terug op rood en vergrendel het slot handmatig. Zet je fiets altijd op dubbel slot aan een vast object. Je kunt altijd tussentijds je e-bike op slot zetten.

Boeking beëindigen.

Wil je de rit beëindigen? Zet de e-bike dan op slot in het juiste station. Klik op ‘beëindig rit’ na het vergrendelen van het slot. Zet de e-bike altijd op dubbel slot aan een vast object.


Urbee elektrische fietsen

Ondersteuning

Je kunt met of zonder ondersteuning fietsen. Voor ondersteuning zet je de aan/uit toets aan de linkerzijde rechts boven op het display op het stuur aan. Voor meer of minder ondersteuning druk je op de plus- of min-toets op het display.
Er zijn 9 standen, stand 0 t/m 8. Stand 0 geeft geen ondersteuning, Stand 7 en 8 zijn zeer krachtig en geschikt voor hellingen en zware omstandigheden. Gebruik stand 7 en 8 alleen met ervaring en niet als het glad is.
De maximale ondersteuning is 25 km/u.

Actieradius

Met een volledig opgeladen accu fiets je 40-80 km met ondersteuning, afhankelijk van je rijgedrag, de weerstand, de temperatuur en de mate van ondersteuning. Met een lege accu kun je gewoon fietsen. Wil jij graag een volle accu? Zorg er voor dat je na gebruik altijd de oplader in de fiets steekt. Wij garanderen een 60% opgeladen accu.

Verlichting

Voor verlichting druk je twee maal op de aan/uit toets rechts boven aan de linkerzijde op het display op het stuur. Staat het display al aan, druk dan eenmaal op deze toets. Je ziet links boven in het scherm van de display of de verlichting aan (icoontje van een lamp) of uit staat (geen icoontje).

Loopstand

Loop je een helling op met de fiets aan de hand? Gebruik dan de loopstand.
Houd de plus-knop ingedrukt terwijl je het stuur stevig vasthoudt en de motor slaat aan. Je ziet dan ook een icoon van een lopend poppetje op het scherm verschijnen. Als je de plus- knop loslaat stopt de ondersteuning.
Met de loopstand is de maximale snelheid 6 km/u.
Houd bij de loopstand altijd de linkerhand bij de handrem.


Bij pech

Controleer je fiets

Controleer voor gebruik altijd je fiets. Heeft de fiets een mankement? Dan kun je in de eerste 5 minuten van je boeking nog kosteloos annuleren. Meld het defect via de ‘meld een probleem’ knop in de app en je krijgt een nieuwe fiets toegewezen. Onthoud wel dat de fietsen van Urbee kunnen ook zonder elektriciteit kunnen fietsen.
Pech onderweg waardoor je niet meer terug kunt fietsen? Bel de klantenservice: +31 850 653 428.


Navigatie

Navigatie met je smartphone

Op de Urbee fiets zit een universele smartphone holder zodat je met twee handen aan het stuur kunt blijven fietsen, wel zo veilig.
Met je telefoon in de smartphone holder kun je gebruik maken van de navigatie van jouw voorkeur die je de weg wijst door de stad.


Opladen via USB

Geen zorgen over de batterij status van je mobiele telefoon.

Je laadt je telefoon simpel op via de USB lader aan het stuur.
Je vindt de USB-poort aan de onderkant van het display op het stuur.


Fietsbel

De bel van de fiets.

De bel is geintegreerd in de linker handrem, je bedient de bel met je linker wijsvinger.


Veiligheid voorop!

Voor het eerst op een elektrische fiets?

Of is het nat of glad? Ondersteun maximaal tot stand 6.
Loop je met de e-bike? Gebruik dan de loopstand of zet de ondersteuning uit om te voorkomen dat de e-bike uit zichzelf wil gaan rijden.
Voor een stoplicht? Zet de ondersteuning uit of houd de linker handrem ingeknepen.


This website uses cookies to enhance user experience and to provide us with visitor analytics.