Nieuws
Projecten

SlimSpitsen in Nijmegen met Urbee

In Nijmegen is de renovatie aan de Waalbrug in volle gang. Tijdens deze werkzaamheden is het aantal rijbanen verminderd. Als je in Nijmegen woont of werkt heb je de drukte vast al opgemerkt. Door de werkzaamheden is de verkeersdrukte op meerdere plekken in Nijmegen flink toegenomen. Gemeente Nijmegen en SLIMspitsen zijn samen de uitdaging aan gegaan om alternatieven te bieden voor de auto om zo de files te verminderen en de stad bereikbaar te houden. Een aantrekkelijk alternatief: ga met de Urbee! Het project is gestart in april 2019 en loopt tot en met mei 2020. Tot nu toe zijn er alleen met Urbee al meer dan 750 spitsmijdingen gemaakt!

 

Win tijd met de Urbee e-bike

Met een Urbee e-bike ben jij de spits altijd te SLIM af. Wordt fit en win tijd door je auto te verruilen voor een e-bike. Wist je dat meer dan de helft van alle autoritten onder de 20 kilometer zijn? Die afstand is perfect om met een e-bike af te leggen. De Urbee e-bike is de ideale oplossing om files rondom Nijmegen te mijden. Je rijdt lekker in de buitenlucht en bespaart zo tijd.

 

Gratis e-bike

Als je meedoet met SLIMspitsen krijg je je eigen Urbee e-bike. Hoe vaker je met de e-bike in de spits rijdt, hoe goedkoper je abonnement. Als je vaak genoeg fietst is de e-bike zelfs helemaal gratis! Het abonnement kost €120,- per maand. Elke rit die je maakt in de avondspits levert €10,- korting op. Als je dus drie keer in de week met de e-bike in de avondspits fietst is je abonnement gratis. De avondspits is van 15:00 tot 19:00 uur.

 

Spitsmijdingen

De deelnemers van SLIMspitsen hebben al heel wat files ontweken. Zo hebben alle Urbee gebruikers bij elkaar al meer dan 750 spitsmijdingen gemaakt! Het project is van start gegaan in april 2019 en loopt nog tot en met mei 2020. Nog genoeg tijd en plek dus om mee te doen!

 

GoAbout App

SLIMspitsen met Urbee werkt via de GoAbout app. Deze app installeer je op je smartphone, zodra je je e-bike gaat ophalen bij BikeWerk in Nijmegen. De app fungeert als je fietssleutel. Met een simpele druk op de knop ontgrendel je jouw e-bike. De app houdt automatisch bij wanneer je een spitsmijding maakt. Aan het eind van de maand worden deze spitsmijdingen als korting van je abonnement afgehaald.

 

 

Wanneer kom ik in aanmerking voor het e-bike project? 
  • Normaal met de auto: Gebruik je normaal gesproken de auto voor je woon-werk verkeer?
  • Route door Nijmegen: Gaat jouw dagelijkse autoroute door Nijmegen?
  • Langer dan 5 km: Is de route naar jouw werk langer dan 5 kilometer?

 

Meld je aan!

Heb je genoeg van de files? Schrijf jezelf dan in voor het Urbee e-bike project door hier te klikken. Wil je nog wat meer informatie? Klik dan hier.